در این آموزش از سری آشپزی های، آشپزخانه آتلانتیک به شما طرز تهيه یک غذای سنتي ايراني را آموزش می دهیم، در این آموزش یاد می گیریم، چگونه این غذاي خوشمزه کرمانی را درست نماییم. با طرز تهیه لپه پلو (قیمه پلو) کرمان بيشتر آشنا شوید.
مواد لازم برای 4 نفر
ردیف | مواد لازم | میزان لازم |
۱ | برنج | 4 پیمانه |
۲ | لپه | 1 پیمانه(200گرم) |
۳ | گوشت چرخ کرده | 200 گرم |
۴ | آرد نخودچی | یک قاشق غذاخوری |
۵ | پیاز متوسط | یک عدد |
۶ | رب گوجه | یک قاشق غذاخوری |
۷ | زیره، نمک، زردچوبه، پودر زیره و زعفران | به میزان لازم |
۸ | روغن | به میزان لازم |
نحوه پخت:
- جهت تهیه لپه پلو یا همان قیمه پلو ابتدا برنج ها و لپه را جداگانه از قبل خیس می کنیم و چند بار آب آن را عوض می نماییم.
- سپس برنج ها را درون قابلمه می ریزیم تا جوش بخورند.
- لپه ها را در درون قابلمه ای دیگر می ریزیم و با مقداری آب آن ها را می پزیم.
- پس از اینکه لپه ها نرم شد(تقریبا پخته شدند) آن ها را به برنج های در حال قول خوردن اضافه می کنیم و سپس با هم آن ها را آبکش می نماییم.
نکته: می توانیم در کف قابلمه سیب زمینی بچینیم و از ته چین آن کنار غذا لذت ببریم.
- حال اجازه می دهیم تا برنج ها و لپه ها کاملا بپزند.
- سپس زیره ها و زعفرانی که از قبل دم داده ایم را در داخل قابلمه می ریزیم.
نکته: در صورتیکه سر قابلمه تان شیشه ای باشد، نیاز به دم کُنی ندارید.
- حال گوشت چرخ شده، نمک، پودر زیره و زرد چوبه را به همراه پیازی که رنده کرده ایم و آب آن را از قبل گرفته ایم خوب مخلوط می کنیم، سپس کمی به آن استراحت می دهیم و بعد به صورت گلوله های کوچک( قِلقلی) در می آوریم.
- رب گوجه را همراه با مقداری روغن سرخ می کنیم و به عنوان سس گوشت به گوشت قلقلی اضافه می کنیم.
- در پایان گوشت های قلقلی را برای سرو روی پلوها می ریزیم و یا در کنار لپه پلو ها قرار می دهیم.
نکته: برای اینکه پلو شما شیرین تر شود و سردی آن گرفته شود، در صورتیکه دوست داشتید، می توانید از کشمش استفاده نمایید. نوش جان
نويسنده: صديقه محمدي
مطالب پيشنهادي: