در این آموزش از سری آشپزی های، آشپزخانه آتلانتیک به شما طرز تهيه یک آش سنتي ايراني را آموزش می دهیم، در این آموزش یاد می گیریم، چگونه این غذاي خوشمزه شمال ايران را درست نماییم. با طرز تهیه آش دوغ گيلان و شهر جيرنده رودبار بيشتر آشنا شوید.
مواد لازم آش دوغ:
ردیف |
مواد لازم | میزان لازم |
۱ |
نخود | ۲.۵ پیمانه |
۲ | لوبیا چیتی |
۲.۵ پیمانه |
۳ |
سبزی معطر(گشنیز،جعفری) | ۷۰۰ گرم |
۴ | برنج |
یک پیمانه |
۵ |
پیاز کوچک | یک عدد |
۶ | دوغ |
۲ لیتر |
۷ |
نمک و فلفل | به میزان لازم |
۸ | سیر تازه خورد شده |
به میزان لازم |
نحوه پخت:
1. جهت تهیه آش دوغ ابتدا نخود ها و لوبیا چیتی را از قبل خیس می کنیم و چند بار آب آن را عوض می نماییم.
2. برنج را نیز از قبل با مقداری آب و مقداری نمک خیس می کنیم.
3. نخود و لوبیا چیتی را در قابلمه ای می ریزیم و با مقداری آب آن ها را می پزیم.
4. پس از اینکه نخودها نرم شد(تقریبا پخته شدند) برنج خیس خورده را اضافه می کنیم.
5. حال اجازه می دهیم تا برنج ها کاملا بپزند، تا سبزی های خرد شده معطر را در داخل قابلمه بریزیم.
6. درب قابلمه را نیمه باز بگذارید تا زمانی که رنگ سبزی تیره شود.
7. زمانی که دوغ را به محتویات قابلمه اضافه کردیم، در ظرف باید کامل باز باشد تا خنک شود و دچار تغییرات شیمیایی نشود(اصطلاحاً نبُرد).
8. پس از گذشت 15 دقیقه با نمک و فلفل و همراه با سیر و نعاع تفت داده و به مواد سابق اضافه می کنیم. همچنین این مواد را می توانیم به عنوان تزیین هم کنار بگذاریم.
نکات و ریزه کاری ها:
- اگر سیر تازه در دسترس نبود، می توانید از سیر خشک نیز استفاده کنید.
- البته سیر اختیاری است و می توان آن را از مواد حذف نمود.
- گوشت را هم می توان به صورت گلوله ای به مواد اضافه کرد، اما مراقب باشید تا له نشوند و ظاهر آش خراب نشود.
نوش جان