از جمله بناهای عمومی و قدیمی شهر سنندج می توان به حمام شیشه ای اشاره نمود، حمام شیشه ای سنندج کمی پائین تر از حمام دو خزینه و در مجاورت پل و مسجد ملاویسی قرار دارد.
این حمام که قدمت ساخت آن را به دوره زندیه و قاجاریه نسبت داده اند، تا پیش از انقلاب برای استحمام مورد استفاده عموم قرار می گرفت، اما امروزه تنها یکی از آثار دیدنی شهر به حساب می آید.
حمام شیشه، شیشه ای نیست! بلکه حمامی است مثل تمامی حمام های تاریخی که از سنگ، گچ و ملات ساخته شده است، اما با این حال با به کار رفتن شیشه های رنگی زیبا در جای جای حمام، سبب گردیده تا این حمام به نام شیشه ای معروف گردد.
نمای این بنا آجری است و ورودی بخش زنانه حمام در داخل کوچه مجاور قرار گرفته است. این حمام دارای فضاهای ورودی، هشتی، بینه، سربینه، سکوها، آب نما، رختکن، حجره، خزینه های گرم و سرد، راهروهای ارتباطی و گرم خانه ای است که با ستونهای سنگی تزئین شده است. از دیگر ویژگیهای این بنا، سقف ده گنبدی و تزئینات آهک بری است، که شامل نقشهای مختلف هندسی، گیاهی و حیوانی می باشد.
حمام شیشه در سال ۱۳۸۳ شمسی به صورت کامل مرمت شد و قرار بود تا درب های آن به روی گردشگران باز شود و به عنوان موزه دائمي عکس کردستان مورد بهره برداری قرار گیرد، اما تنها يک سال بعد از بازگشایی، از سوی مسئولان وقت درب های اين حمام به روی بازديد کنندگان بسته شد. علت این اتفاق عبور کانال فاضلاب شهر سنندج از نزديکي این بنا بوده است تا سبب شود آب به ديواره های آن نفوذ کند و این در حالی است که هر روز بخشي از این بنا در حال فرسودگی و از بین رفتن است.
این بنا که در شانزدهم آبان ماه سال ۱۳۷۹ شمسی توسط سازمان ميراث فرهنگي و با شماره ۲۸۳۹ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است، نیازمند توجه بیشتر مسئولان می باشد.
آدرس: سنندج، ضلع شمالی بلوار کردستان، بعد از پل ملاویسی، روبروی مسجد حبیب الله (ملاویسی).
اتوبوس: میتوانید از ایستگاه اتوبوس ناصر خسرو به فاصله ۴ دقیقه استفاده نمایید.
مکان های دیدنی در نزدیکی: عمارت غیاثی، بازار سنندج، مقبره پیرمحمد، موزه سنندج، عمارت آصف وزیری، عمارت مشیر دیوان، عمارت خسرو آباد، سینما بهمن، تپه بهارمست.
نقشه آنلاین مسیرهای اطراف حمام شیشه ای