در این آموزش از سری آشپزی های، آشپزخانه آتلانتیک، قصد داریم تا نحوه پخت برنج و ترفندهایی را به شما همراهان آتلانتیک آموزش دهیم تا لذت و طعم واقعی برنج را استشمام نمایید.
به طور کلی برنج را می توان به دو مدل پخت نمود:
- چلو یا همان پلو
- کته یا همان دمپخت
در این آموزش نحوه آماده کردن چلو را آموزش می دهیم، برای پختن پلو یا چلو ابتدا باید برنج را شسته و با آب نیمه گرم و مقداری نمک به مدت 24 ساعت خیس نمایید.
نکته: بجای نمک ید دار استفاده از سنگ نمک توصیه می شود.
ظرف پختن پلو باید حداقل دو برابر برنج باشد و آب را ابتدا باید با حرارت زیاد بجوشانید.
حال پس از اینکه برنج چند قُل زد و مقداری از حالت خشک باز شد، آب آن را کاملا با صافی بگیرید.
مجدد آن را در آب جوشان بریزید و یکی دو بار بیشتر هم نزنید.
نکته: اگر برنج را در آب جوشان نریزید، خرد می شود.
اگر بعد از پخت چلو دانه های برنج بهم چسبیده بودند، مقداری روغن داغ روی آن بدهید.
نکته: اگر از کره یا روغن حیوانی روی پلو استفاده کنید، طعم بهتری را تجربه خواهید کرد.
سوال) اگر برنج بوی دود گرفته باشد چکار کنیم؟
اگر برنج بوی دود گرفته باشد، چند حلقه پیاز روی آن قرار داده و درب قابلمه را بگذارید تا بو کاملا جذب شود، و هنگام کشیدن آن ها را بردارید.
سوال) اگر برنج شور شده باشد، چکار کنیم؟
اگر برنج شور شده باشد، چند تکه نان داخل آب جوشان بیندازید و یا از چند حبه قند استفاده نمایید.
سوال) برای تزئین برنج چکار کنیم؟
برای تزئین برنج و خوشرنگ و یا خوش عطر شدن آن، می توانید از زعفران، زیره، سبزی شوید، ادویه پلویی، زرشک و…استفاده نمایید.
نکته: در صورتیکه کف قابلمه ته چین سیب و یا نان گذاشته بودید، حتما نیم ساعت قبل کشیدن غذا زیر قابلمه را خاموش کنید تا آن ها نرم و خوش خوارتر شوند.